Kinderboekenweek met Bange Boef

Boef blijft voor het eerst alleen thuis. Heel stoer. Maar het is toch een stuk spannender dan hij dacht…

Een prentenboek voor gebruik in de Kinderboekenweek 2017: Over licht en donker, alleen thuis zijn, enge geluiden en spannende schaduwen. Met het verhaal van Bange Boef sluit De Onderwijsstudio aan op het thema van de Kinderboekenweek met een prentenboek, miniboekjes, vingerpopje en lesmateriaal. Stel nu je eigen pakket samen, zodat je goed voorbereid de Kinderboekenweek in kunt gaan!

Stel je pakket samen

Miniboekjes: 5, 25 of 100 stuks

Wil je het thuis lezen stimuleren? Geef het verhaal van Bange Boef mee naar huis. Zeer voordelig verkrijgbaar in sets van 5, 25 of 100 stuks.

De miniboekjes bevatten het verhaal van Bange Boef volledig in kleur. Dit betreft een eenvoudige uitvoering in het formaat 12×12 cm (geniet).

Bestellijst

Hardcover prentenboek

Het verhaal van Bange Boef is ook verkrijgbaar als hardcover prentenboek. Dit boek met 28 pagina’s in kleur wordt geleverd in formaat A5. Leuk voor op de verteltafel of om voor te lezen in de kring aan peuters of kleuters! Dit verhaal is het 13e deel uit de Digiprentserie. Bestel nu je exemplaar van deze tijdelijke uitgave.

Bestellijst

Meer: Lesmateriaal, video en vingerpopje

Hieronder kun je gratis lesmateriaal bij Bange Boef downloaden, maar je kunt het lesmateriaal ook alvast op papier bestellen. Verder is de video van het verhaal beschikbaar via YouTube en bieden we je een bijpassende vingerpop aan om het helemaal compleet te maken!

DOWNLOAD GRATIS LESMATERIAAL

Bange Boef Lesmateriaal voor Kinderboekenweek
Bange Boef Lesmateriaal voor Kinderboekenweek
Kinderboekenweek-2017-Lesmateriaal.pdf
1.3 MiB
963 Downloads
Details...
Bestellijst

Thema: Gruwelijk Eng

Het thema van de Kinderboekenweek die op 4 oktober 2017 van start gaat is Gruwelijk Eng. Met het verhaal van Bange Boef sluiten we aan op dit thema, maar geven we je direct ook de mogelijkheid om er op een educatieve en creatieve manier mee aan de slag te gaan:

Donker, licht en schaduwen spelen een belangrijke rol in Bange Boef. In het lesmateriaal bij dit verhaal krijg je allerlei tips om de kinderen hiermee te laten experimenteren.

Patronen en reeksen, streepjes en stippen komen vaak terug: De zebra met de streepjespyjama, onder een streepjesdekbed met stippeltjesbehang in zijn kamer. In het lesmateriaal vind je dit terug in diverse kant en klare werkbladen en opdrachten.Het onderwerp angst bespreekbaar maken.

Waar zijn kinderen bang voor? Op een herkenbare manier vraagt het verhaal aandacht voor de manier waarop kinderen bang kunnen zijn, zonder hen bang te maken of onnodig angst op te roepen.

Bij angst hoort ook geruststellen en bemoedigen. De papa in het verhaal speelt hierin een voorbeeldrol. Hij bevestigt Bange Boef in wie hij is door hem ondanks zijn bangheid complimenten te geven.

Bestellijst

Elk jaar een boekje…

Ken je Opa SloddervosSupermaki, Hallo Flamingo, Winvis, De Vliegclub en al die andere verhalen nog? Ieder jaar maakt De Onderwijsstudio een boekje om het lezen vanuit school of kinderopvang te stimuleren in een project rondom de Kinderboekenweek. Dit jaar met als hoofdpersoon Bange Boef! Veel plezier ermee. Heb je vragen of suggesties? We horen het graag via info@onderwijsstudio.nl.

Bange Boef Lesmateriaal voor Kinderboekenweek (1.3 MiB, 963 downloads)

De Kinderboekenweek

Wij ontwikkelen het verhaal Bange Boef speciaal voor al onze klanten in de educatieve sector. Dit doen we op eigen initiatief n.a.v. het door de organisatie van de kinderboekenweek bedachte thema. Dit jaar is het thema Gruwelijk eng. Wil je meer weten over de Kinderboekenweek? Bezoek dan de officiële website op www.kinderboekenweek.nl

Bange Boef Lesmateriaal voor Kinderboekenweek
Bange Boef Lesmateriaal voor Kinderboekenweek
Kinderboekenweek-2017-Lesmateriaal.pdf
1.3 MiB
963 Downloads
Details...